Oversikt og design av bilformer

Den viktigste delen av bilformen er dekselformen.Denne typen form er hovedsakelig en kaldstemplingsform.I bred forstand er "bilform" den generelle betegnelsen for former som produserer alle deler på biler.For eksempel stemplingsformer, sprøyteformer, smiformer, støpevoksmønstre, glassformer, etc.

Stemplingsdelene på bilkarosseriet er grovt delt inn i dekseldeler, bjelkerammedeler og generelle stemplingsdeler.Stemplingsdelene som tydelig kan uttrykke bildekarakteristikkene til bilen er bildekseldelene.Derfor kan en mer spesifikk bilform sies å være "stemplingsform for bilpanel".Referert til som bilpanelmatris.For eksempel trimmematrisen på frontdørens ytre panel, stansematrisen på frontdørens indre panel osv. Selvfølgelig er det ikke bare stemplingsdeler på karosseriet.Formene for alle stemplingsdeler på biler kalles "automotive stamping dies".For å oppsummere er det:
1. Bilform er den generelle betegnelsen for formene som lager alle delene på bilen.
2. Bilstemplingsformen er en die for stempling av alle stemplingsdelene på bilen.
3. Bilkarosseristanseformen er en dyse for å stemple alle stemplingsdelene på bilkarosseriet.
4. Stemplingsform for bilpanel er en form for stansing av alle paneler på bilens karosseri.
Støtfangerformen vedtar den interne fraktale strukturen.Sammenlignet med den tradisjonelle eksterne fraktale strukturdesignen, har den interne fraktale designen høyere krav til formstrukturen og formstyrken, og er mer kompleks.Tilsvarende er designkonseptet for støtfangerformen produsert av den interne fraktale strukturformen mer avansert.

Klassifisering av bildekkform
1. Aktiv form, som består av mønsterring, formhylse, øvre og nedre sideplater.
Den bevegelige formen er delt inn i den koniske overflatestyrte bevegelige formen og den skråplanstyrte bevegelige formen
2. To halvdeler av formen, bestående av øvre form og nedre form.
Behandlingsteknologi for dekkform for biler

Ta aktiv mugg som et eksempel
1. Støp eller smi emnet i henhold til tegningen av dekkformen, grovdrei deretter emnet og varmebehandle det.Dekkformemnet er fullstendig utglødd for å eliminere indre stress, og det bør legges flatt under gløding for å unngå overdreven deformasjon.
2. Lag heisehull i henhold til tegningen, og bearbeid deretter den ytre diameteren og høyden til mønsterringen på plass i henhold til semi-finishing-tegningen, bruk semi-finishing-programmet til å snu det indre hulrommet til mønsterringen, og bruk semi-finish-modellen for inspeksjon etter vending.
3. Bruk den behandlede dekkformmønsterelektroden til å forme mønsteret i mønstersirkelen ved hjelp av EDM, og bruk prøvetesten.
4. Del mønstersirkelen i flere deler i henhold til produsentens krav, tegn henholdsvis merkelinjene, legg dem inn i verktøyet, stikk det bakre midjehullet og bank på tråden.
5. I henhold til de like deler delt inn i prosess 8, innrett med den påskrevne linjen og kutt.
6. Poler kuttmønsterblokkene i henhold til kravene i tegningen, rengjør hjørnene, rengjør røttene og lag ventilasjonshull.
7. Sandblås det indre av mønsterblokkhulen jevnt, og fargen må være konsistent.
8. Kombiner og sett sammen mønsterringen, formdekselet, øvre og nedre sidepaneler for å fullføre dekkformen.


Innleggstid: Feb-08-2023